Denkend-aan-Holland

T E N T O O N S T E L L I N G met Rolf Weijburg

Galerie Inkt Delft organiseert een geweldige expositie met het thema ‘Holland’. Van 9 april t/m 19 mei 2016 wordt er kunst tentoongesteld van Rolf Weijburg en andere kunstenaars die in de weer zijn gegaan met de gedachte aan Holland. Wat zie je als je aan Holland denkt? Platte vlaktes, vet groene weide, sloten en grachten? Wolkenluchten, klokken toren en vogels zwermen? Klompen, tulpen en melkmeisje? Dat allemaal (en nog meer) is te zien in Galerie Inkt Delft bij deze bijzondere tentoonstelling.

De etsen van Rolf Weijburg nemen hierbij een belangrijke plaats.
Deze wereldreiziger brengt al ruim drie decennia de wereld in kaart met zijn prachtige kleuretsen. Daarin laat hij elementen van cultuur, natuur, cartografie en architectuur samensmelten tot kleurrijke composities van hoge kwaliteit.
Behalve door de grote schoonheden in Egypte en Italië en de kleinste landen op onze aardbol, is Rolf Weijburg ook gefascineerd door het thuisland. Hollandse landschappen, historische steden en Vermeers inzichten hebben hem geïnspireerd tot mooie etsen die eer doen aan dit groene kikkerland.