Marianne Aulman en Diana van Hal

Van 5 maart t/m 2 april exposeren Marianne Aulman en Diana van Hal bij Galerie Inkt Delft.
Deze kunstenaars zijn bekenden van Inkt Delft, maar weten zich steeds te vernieuwen.
Marianne Aulman speelt met flarden van herinneringen in haar geschilderde portretten. De Zeeuwse zomers uit haar jeugd en ook in de rijk versierde koninginnen uit het verleden. Haar aanvankelijk textiele achtergrond speelt hier in een belangrijke rol in de ornamentiek en heeft de grafische technieken, die ze eerst gebruikte inmiddels helemaal verdrongen. De textiel komt daadwerkelijk terug in haar kunst bv. in de kleine dieren medaillons verpakt in vintage lijstjes met bol glas.
Naast de werken aan de wand maakt Marianne inmiddels steeds meer tassen, die niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland worden verkocht.

Diana is juist de hoogdruktechniek trouw gebleven en weet steeds meer van deze techniek. Voor haar was het een uitdaging om steeds grotere drukken te maken, niet alleen op papier maar ook op linnen. Botanische vormen en dieren spelen hierin de hoofdrol, de stille tijden op het atelier door de Corona crisis waren de aanleiding voor deze intieme prenten.
Een nieuw element zijn haar cut-outs, mini sculpturen, deze zijn geïnspireerd op botanische elementen. Motieven uit alle windstreken, met een persoonlijke benadering daarvan, zijn een belangrijk element. Diana verwelkomt in haar werk invloeden van andere culturen, er spreekt genegenheid uit voor alle wereldbewoners.