Diana van Hal

Van 28 februari tot en met 21 maart 2020 exposeert Diana van Hal bij Galerie Inkt Delft.
In 2017 heeft Diana van Hal de publieksprijs gewonnen in de verkiezing Kunstenaar van het jaar. Met haar nieuwe serie grote grafiek op linnen is zij een nieuwe weg ingeslagen.

De hoogdruktechniek heeft voor Diana van Hal al lang geen geheimen meer, en toch ondekt zij elke keer weer andere manieren om ermee prachtige nieuwe werken te vervaardigen. Zij maakt linosnedes van groot formaat, gedrukt op ruw linnen.

In haar werk staat de mens centraal. Zij is sterk geïnspireerd door bijzondere ontmoetingen die ze maakte tijdens haar talrijke reizen door West-Afrika en Zuid-Amerika. De inheemse cultuur van die landen heeft in haar ogen de magische uitstraling van een heel andere wereld. In haar portretten onderzoekt Diana van Hal menselijke begrippen als identiteit, diversiteit en verbinding.

Daarbij heeft ze ook een voorliefde voor de etnische motieven die gebruikt worden in de textiel van deze streken. De beeltenis en het materiaal zijn een moderne vertaling van traditionele patronen en stijlen. Technisch is haar werk sterk, de lijnen zijn strak, de inkt is dik en dekkend en dat voor zo’n groot formaat. Met ritmische elementen uit de exotische muziek en warme tinten uit de zonnige gebieden bouwt Diana van Hal stralende composities vol couleur locale.

Op zaterdag 29 februari is Diana van Hal in de galerie vanaf 16.00 uur.