Juni 2022

Van 28 mei t/m 18 juni zullen bij galerie INKT DELFT alle geschilderde voorstudies te zien zijn, die Elisa Pesapane maakte voor haar multidisciplinaire project met Arnon Grunberg: ‘Liefde na Auschwitz.
Een Autonoom kunstwerk, gesamtkunstwerk, alternatieve biografie, triptiek, installatie en proza – geïnspireerd op het poppenhuis van Sara Rothé, collectie Frans Hals Museum. 

‘De afterparty’ bestaat uit bijna 30 schilderijtjes, een miniatuur op schaal van het drieluik en installatie en een Märklintreintje, het centrale element van het project.  

In de galerie zullen tevens een beperkte oplage door Grunberg en Pesapane gesigneerde exemplaren van het boek ‘Liefde na Auschwitz’ te koop zijn én de speciaal voor deze tentoonstelling verschenen publicatie ‘Poëzie na Auschwitz’ door dichter Johannes van der Sluis en Elisa Pesapane. 

In 2018 kreeg Pesapane van het Literatuurmuseum het verzoek een portret van Arnon Grunberg te schilderen. Dit mondde uit in een veel omvangrijker project. Een gesamtkunstwerk van schilder en schrijver waarvoor de eerste vijftig levens- en werkjaren van Arnon Grunberg het materiaal vormen. Samen stelden zij een lijst op van personen die een rol in zijn leven speelden en die geportretteerd zouden worden. Personen die al eerder als personages in zijn literaire werk hadden gefigureerd en die, inclusief Arnon zelf, nu ook Elisa Pesapanes personages in het drieluik zouden worden. 

Elisa Pesapane schilderde een monumentaal drieluik op paneel en schreef een bijbehorend boek: Liefde na Auschwitz. Op reis met de verslinders en verslondenen van Arnon Grunberg. Arnon Grunberg schreef het nawoord. In de galerie zullen een beperkte oplage door Grunberg en Pesapane gesigneerde exemplaren van het boek ‘Liefde na Auschwitz’ te koop zijn. 

Ter gelegenheid van de tentoonstelling in Galerie INKT verscheen in een oplage van 50 genummerde en gesigneerde exemplaren ‘Poëzie na Auschwitz’ van Johannes van der Sluis (dichter, lange tijd secretaris van Arnon Grunberg en een van de modellen voor ‘Liefde na Auschwitz’) en Elisa Pesapane. Het bevat het gelijknamige gedicht van Van der Sluis en Pesapanes monumentale tekening ‘Nimf met roze badjas’, siert de voorzijde. 

Galerie Inkt Delft

Choorstraat 29, 2611 JE , Delft

Openingstijden: Donderdag en vrijdag 12.30-17.30 uur Zaterdag 12.00-17.00 uur en op afspraak tel. (015)2138650

info@inktdelft.nl /  www.inktdelft.nl