Delft, oktober 2020

Al weer dertig jaar zit Galerie Inkt Delft in het centrum van Delft.
Deze keer wordt het vooral gevierd met een bijzondere tentoonstelling
en geen grote festiviteiten.
Door het literaire karakter van deze tentoonstelling met twee top-kunstenaars wordt het een kunstzinnig feestje en daar draait het om.
De duo-tentoonstelling met werken van Elisa Pesapane en Jeroen Hermkens is te zien van 24 oktober tot en met 22 november

 

Beide kunstenaars zoeken regelmatig de samenwerking met een andere kunstenaar. Elisa Pesapane werkt veel samen met schrijvers en dichters en ook Jeroen Hermkens heeft bv. samen met Arnon Grunberg een prachtige serie werken gemaakt van ‘naakten met een verhaal’: Het model, de schilder en de schrijver.
Waar Jeroen Hermkens een bekende is van de galerie en al vaak met zijn steden litho’s heeft geëxposeerd bij Inkt Delft is het voor Elisa Pesapane de eerste keer dat ze in Delft exposeert.
Op de tentoonstelling zijn naast litho’s ook tekeningen van Jeroen Hermkens te zien uit de serie: ‘Het model, de schilder en de schrijver’.
Van Elisa Pesapane zijn onder meer haar satirische tekeningen en portretten van Nederlandse schrijvers te zien die zij maakte voor het literaire tijdschrift ‘De God van Nederland.’

De kunstenaars zullen op 14 november vanaf 14.30 in de galerie aanwezig zijn als de corona maatregelen dit toestaan.