Feestelijk December

van 29 november 2019 t/m 4 januari 2020
Al weer voor de derde keer is het in december feest bij galerie INKT Delft.
Met kunstwerken van verschillende kunstenaars in diverse formaten en prijzen.
Naast een aantal bekende kunstenaars is er ook ruimte voor nieuwe kunstenaars.
Ron Beumer en Alfred Hakkert zijn er met etsen en zij beelden op eigen wijze hun fascinatie voor bepaalde onderwerpen uit. Waar Ron Beumer zich bezig houdt met series over pieren of bomen is Alfred bezig met etsen waarin dier en natuur zijn verweven.
De keramiek van Carla Dijk is geïnspireerd op motieven uit Islamitische en Afrikaanse bouwkunst; ze worden met sinter-engoben geglazuurd of raku gestookt. Bij Inkt zullen naast huisjes ook vazen met huid worden getoond.
Ook Denise van der Zande toont voor het eerst haar werken. Wonend tussen de tulpenvelden kan het haast niet anders dan dit een grote inspiratie vomrt voor haar. Laat u verrassen door de manier en het grote gebaar waarmee ze tulpen en narcissen weergeeft.
De derde nieuwe kunstenaar is Els Pardon, die juist heel minitius en fijntjes werkt. Zij maakt o.a. linoleumsnedes, houtsnedes en etsen van interieurs en stedelijke landschappen waar voor- en achtergrond apart worden bewerkt tot een soort ritmische abstractie.
Ten slotte zijn na een tijdje van afwezigheid weer werken te zien van Jorien Brugmans en Gert Strengholt. Geen grafiek deze keer, maar schilderwerk.
De stillevens van Jorien zijn beeldschoon en Gert geeft mensen weer in verschillende situaties
Op zondag 1 december vindt de opening van de tentoonstelling plaats 
in aanwezigheid van de (meeste) kunstenaars vanaf 16.00 uur.