Feestelijk December

Van 20 november 2021 tot en met 8 januari 2022 is er bij Galerie Inkt Delft een feestelijke tentoonstelling, met werken in allerlei technieken van vier bijzondere kunstenaars.

Ron Beumer en Gea Karhof laten nieuwe etsen zien. Ron met zijn stoere etsen waarin hij vormen uit het buitenleven weergeeft. Bomen en rotsen worden dan iconen van een prachtige werkelijkheid.

En Gea Karhof maakt hele verfijnde etsen met een verhaal. De handgekleurde etsen zijn geïnspireerd door culturele beelden van haar reizen: gebouwen, vegetatie en klederdracht. Die combineert zij met stripfiguren en andere fantasie elementen tot rijke werelden waar de communicatie zegeviert. Haar nieuwste etsen heeft ze gemaakt n.a.v. de huidige corona pandemie. Nee geen treurige etsen  maakt ze maar juist prachtige etsen die levenslust uitstralen en hoop.

Els Pardon maakt speelse grafiek met de linoleum techniek en nu ook zijn er werken te zien waarin ze lino gecombineerd met collage techniek. Haar composities hebben een strakke, ritmische ordening, door de herhaling van vormen en patronen. Alles draait om mensen en boeken en voor de collages maakt ze met veel geduld tientallen mini boekjes. In zo een compact decor plaatst zij menselijke figuren die streven naar de beste verhouding met de abstracte ruimte.

Na een lange carrière met bronzen beelden, is Carla Wiersma zich recent ook gaan wijden aan keramiek. Haar nieuwe beelden geven een originele kijk op het thema ‘landschap’: daarin staat de klei letterlijk voor de aardbodem waaruit haar landschapstukjes ontstaan. De bewerkte aardklonten baren een boom, een huis of een hele stad die dapper erboven pronkt. Op de tentoonstelling zijn beelden van brons en keramiek te bewonderen, want ook beelden van brons maakt ze nog steeds