Grietje Postma

T E N T O O N S T E L L I N G

Van 31 oktober t/m 3 december 2015 toont Galerie Inkt Delft Grietje Postma houtsnedes. Grietje heeft met veel plezier de opleiding aan de Minerva Academie in Groningen gevolgd. Een docent was voor haar echter heel bijzonder: Wim van Veen. Hij heeft haar betoverd met zijn lessen en technieken voor het maken van houtsnedes. Na haar opleiding is ze direct begonnen met werken aan kleurenhoutsnedes volgens de reductietechniek.

Deze techniek vergt veel precisie en vakbekwaamheid. Je moet dan vooraf een goed plan maken, want eenmaal aan het snijden is er immers geen weg terug. Zo komt ze tot de essentie in haar werk. Tegenwoordig woont ze te midden van het coulisselandschap van de Friese Wouden.  Het leven, de natuur en het landschap om haar heen vormen de bron van haar inspiratie. Dit vertaalt zich in prenten met een verstilde harmonische sfeer. De landschappen van Grietje, hoewel ze heel echt over komen, bestaan niet echt.

Ze fantaseert over haar eigen ideale landschap en dat geeft haar werk een beetje een geheimzinnge uitstraling. Het geeft een extra dimensie aan de landschappen. De bomen, de struiken en de paadjes, je zou er zo in weg kunnen lopen… maar waar bevindt dat paadje of stukje bos zich nu precies?