Hans Dolieslager + Laetita de Haas
Van 15 maart tot en met 26 april 2019 is bij Galerie Inkt Delft een dubbele tentoonstelling te zien met werken van Hans Dolieslager en Laetitia de Haas.

Hans Dolieslager schildert al meer dan dertig jaar het landschap van het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee. Iedere dag vertoont het een ander gezicht, afhankelijk van het seizoen of het uur van de dag, een andere sfeer, wisselend met het weer. Dat legt hij vast, op zijn treffende en sobere wijze, ontdaan van elke anekdote.
De laatste tijd is hij ook gegrepen door interieurs en stillevens, die hij weergeeft met de zelfde zorgvuldigheid, die zijn stijl kenmerkt.

Laetitia de Haas heeft een voorliefde voor romantische interieurs en doorkijkjes in tuinen en binnenplaatsjes, natuur die door mensenhanden is vormgegeven. Pittoreske stadsgezichten en landschappen krijgen ook haar aandacht. Daarvan maakt ze sfeervolle olieverfschilderijen en kleurenetsen die harmonie en rust ademen, waar mensen consequent ontbreken. Haar figuratieve werk schittert door haar eenvoudige, enigszins naïeve manier die een fris plezier uitdrukt.

Op zaterdag 16 maart wordt de tentoonstelling geopend in aanwezigheid van de kunstenaars vanaf 16.30 uur.