VOGELS

Van 18 januari t/m 22 februari 2020 is bij Galerie Inkt Delft voor de tweede keer een tentoonstelling met het thema VOGELS. De deelnemende kunstenaars zijn Marianne Aulman, Loes Botman, Frits-Jan Maas en Wim Zurné.

Marianne Aulman, een bekende van de galerie, maakte speciaal voor de tentoonstelling kleine handwerkjes met vogels. Daarbij heeft zij ook nieuwe tassen waarop vogeltjes mooi pronken.

Loes Botman exposeert voor het eerst bij Inkt Delft met haar prachtige pastels. Zij is altijd bezig met het tekenen van dieren en wil hun schoonheid met ons delen door haar werk. Nu zien wij haar virtuose vogels van diverse pluimage.

Frits-Jan Maas, ook voor het eerst te zien bij INKT Delft, is een topillustrator en werkt heel natuurgetrouw en gedetailleerd. Binnen de wereld van de vogelkenners is hij een bekende. Zijn grote passie voor vogels drukt hij uit in beeldige schilderijen met aquarel, acryl of olieverf.

Wim Zurné is al vaker getoond in de galerie. Deze veelzijdige kunstenaar maakt van mens en dier vlotte afbeeldingen op een trefzekere manier. Voor deze gelegenheid heeft hij weer nieuwe vogels geschilderd, kleine werkjes op doek. Daarnaast zijn ook zijn grafische werken van vogels te zien.