VOGELS

Van 22 januari t/m 25 februari 2021 is bij Galerie Inkt Delft voor de vierde keer een tentoonstelling met het thema VOGELS. De deelnemende kunstenaars zijn Henriette Boerendans,Claudia van de Leur, Lenneke Saraber en Lidwien Chorus. Vogels spreken tot de verbeelding vooral als het bij ons winter is. Je ziet steeds meer mensen, die vogelhuisjes plaatsen en er zijn ook steeds meer kunstenaars, die met veel hartstocht vogels uitbeelden.

En ook nu is het gelukt om weer met vier kunstenaars een prachtige vogeltentoonstelling te maken

Vanwege de lock down beginnen wij de tentoonstelling voorlopig on-line en is er op de web-site veel werk te zien van de kunstenaars onder het kopje ‘Uitgelicht vogels’ .Daarnaast zorgt Inkt Delft weer voor een mooie en regelmatig wisselende etalage.

Henriette Boerendans, bekend om haar houtsnedes van dieren en prachtige prentenboeken. Zij heeft inmiddels veel vogels gemaakt en die zijn nu te zien bij Inkt Delft.

Claudia van de Leur exposeert voor het eerst bij Galerie Inkt met haar hout- en linoleumsnedes. Zij is een vogelexpert en wil haar verwondering delen voor het Nederlandse natuurschoon waarin de vogels een belangrijke plaats nemen.

Ook van Lidwien Chorus is vogels kijken al lang de passie en zij beeld ze af in litho’s. Met geduld en concentratie maakt ze natuurgetrouwe voorstellingen van het vogelleven.

De vierde kunstenaar en natuurliefhebber is Lenneke Saraber. Zij geeft de elementen krachtig weer in sfeervolle, bijna abstracte linoleumsnedes. Haar schilderachtige vogels zijn pittige wezens.