Voor de vierde keer begint het nieuwjaar bij Galerie Inkt Delft met VOGELS. De tentoonstelling van 22 januari tot en met 26 februari 2022 laat vogels van diverse pluimage zien in werken van Jeroen Hermkens, Loes Botman, Toni de Klerk en Yvonne Zomerdijk.

De meester lithograaf én schilder Jeroen Hermkens weet op unieke wijs de natuur te grijpen in sprekende composities. Vogels laten zich ook graag door hem vastzetten.

Met haar specialisatie in pasteltekenen, kan Loes Botman haar passie voor dieren prachtig in beeld brengen. Doordat haar pastels op paneel niet achter glas hoeven, ogen ze als schilderijen met diepe en stralende kleuren.

De buitenmens en landjutter Toni de Klerk heeft een voorliefde voor vogels. Eerst in etsen, later in schilderijen, geeft hij ze weer in hun natuurgetrouwe houding en omgeving.

Afgestudeerd als illustrator, Yvonne Zomerdijk is sinds 2006 zelfstandige kunstenaar. Haar rationele kijk op het buitenleven brengt ze over in schilderijen en grafiek (kartondruk en linosnede) met een heldere karakter.