Laetitia de Haas

Van 21 mei t/m 2 juli exposeert Laetitia de Haas schilderijen en etsen in Galerie Inkt Delft. Kom een kijkje nemen in de comfortabele wereld van Laetitia de Haas.
Die bestaat uit idyllische voorstellingen van tuinen, binnenplaatsen, straatjes en pleinen in de Franse Provence, Italië, maar ook gewoon in Nederland. De tuinen zijn met liefde vormgegeven en onderhouden door mensenhanden. Laetitia houdt van die prettige zomerse omgeving. Haar romantische herinneringen daaraan ordent ze tot stijlvolle composities in een naïeve, herkenbare stijl.

Ook haar composities binnenskamers zijn heel genoeglijk. Laetitia de Haas heeft er haar specialiteit van gemaakt gezellige keukenhoekjes in beeld te brengen. Ook deze huiselijke taferelen in warme kleuren ademen een sfeer van harmonie en geluk.

Behalve talent zijn grote discipline en werklust nodig voor dit grote kunstenaarschap. Laetitia de Haas bezit die eigenschapen in ruime mate, hetgeen blijkt uit haar rijke oeuvre. Met haar doeltreffende vaardigheid schept ze volmaakte decors die lijken bijna te mooi om waar te zijn.
Waar de bezoeker niets anders te doen heeft dan genieten.