Reinoud Kuipers

De Formule 1 Race in Zandvoort kon dit jaar niet plaats vinden, maar bij Galerie Inkt Delft kan de auto’s-liefhebber nu wel zijn hart ophalen met deze speciale tentoonstelling van

Reinoud Kuipers

Van 10 juli t/m 22 augustus 2020 exposeert Reinoud Kuipers bij Galerie Inkt Delft zijn kleurrijke schilderijen van auto’s.

Al op de kunstacademie was Reinoud gefascineerd door het fotorealisme, de kunststroming, die schilderijen levensecht wilde weergeven. Pas als je dicht bij het schilderij stond zag je dat het geen foto was en ontwaarde je de penseel- en kwaststreken.

Later is hij zich vooral gaan richten op het landschappelijke, maar op zijn atelier maakte hij daarnaast ook schilderijen van auto’s in de fotorealistische stijl. De lichtval op auto’s is voor Reinoud een belangrijke reden voor deze keuze. Zijn fascinatie voor het mooie design van auto’s en de reflectie van het licht op de gelikte vormen nodigen hem uit om deze fotorealistische stijl te gebruiken. Daarmee doet hij recht aan de materiële schoonheid van de bolides. Door slechts delen ervan in beeld te brengen, schept hij bijna abstracte juwelen die de kijker uitdagen ze van dichtbij te bekijken om te zien of ze echt of geschilderd zijn.

Laat u verrassen en kom eens kijken naar deze prachtige schilderijen.