Reinoud Kuipers

Van 3 tot en met 29 september is in Galerie Inkt Delft een tentoonstelling van het geweldige werk van Reinoud Kuipers. Daarbij zijn zowel houtsnedes als schilderijen te bewonderen.

Na zijn studie aan de Academie Minerva in Groningen, begon Reinoud Kuipers als graficus. Hij maakte een lange tijd voortreffelijke houtsnedes op de traditionele Japanse manier. Vanaf 2006 is hij steeds meer gaan schilderen met acryl, penseel en paletmes. Daarbij is zijn kleurenpalet nog rijker geworden voor het weergeven van de natuur in het spel van licht en schaduw.

Voor Reinoud draait het allemaal om hout, ten eerste als thema van zijn werk: bomen, bossen, landschappen met houten huizen, van Groningen tot Bretagne. Zijn voorkeur om te schilderen op houten paneel, na zijn eerste toewijding aan de houtsnede, getuigt van zijn affiniteit met dit materiaal. Hij laat veel ruimte voor de uitdrukking van de houtnerf bij het aanbrengen van zijn voorstelling. Dit levert natuurlijke composities van een betoverend realisme.