De wereld van Rolf Weijburg

 

   

Van 15 oktober t/m 13 november 2021 exposeert Rolf Weijburg bij Galerie Inkt Delft een heleboel kleuretsen uit zijn verschillende wereld-series.

Al meer dan vier decennia doet Rolf Weijburg verslag van zijn reizen in prachtige kleuretsen waarin hij elementen van cartografie, cultuur, natuur en geschiedenis in spannende composities laat samensmelten.

Rolf Weijburg werkt voornamelijk in grote series aan langdurige projecten die hem in verre landen en op bijzondere plekken brengen. Zo ging hij gedurende ruim 15 jaar langs alle eilanden rond het Afrikaanse continent voor het project “L’Afrique Périphérique: een Atlas van de Eilanden rond Afrika”, een serie kleuretsen waarvoor hij in 1992 de Nederlandse Grafiekprijs kreeg. 

Het jongste project waar hij inmiddels al vele jaren aan werkt is “An Atlas of the World’s Smallest Countries”, een serie kleuretsen over de 25 kleinste onafhankelijke landen ter wereld. Nu hij al die landen heeft bezocht, is het hele project met bijna honderd etsen, tekeningen, foto’s en reisverhalen bijna compleet.