SiemenDijkstra en IrisVingerhoets

Bij Galerie Inkt Delft is van 17 september tot en met 22 oktober 2022 werk te zien van Siemen Dijkstra aangevuld met ruimtelijk werk van Iris Vingerhoets.

Siemen Dijkstra is met zijn prachtige houtsnedes

inmiddels een bekende van galerie Inkt Delft en wij zijn heel blij dat hij hier weer komt exposeren.

Met zijn keuze om altijd houtsnedes te maken van kwetsbare stukjes natuur  is hij actueler dan ooit. 

Op zijn wandelingen door de natuur ontgaat hem niets en hij verwerkt tot in de details zijn waarnemingen in zijn werken.

Hij drukt van lichte kleuren naar donker en dan weer terug naar licht om zo de lichtval en de dieptewerking in zijn landschappen te laten ontstaan. Er schuilt een mysterie achter deze natuurlijke perfectie. Dat is juist waar Siemen naar streeft: de verborgen schoonheid van het alledaagse.

Iris Vingerhoets houdt zich ook bezig met de natuur, maar geeft hier een andere vorm aan. Zij probeert in haar werk de vergankelijke natuur die letterlijk aan onze voeten ligt, te vereeuwigen. Zij vangt haar nabije omgeving in gipsafdrukken. Een fossiel van flora die de urgentie van het behouden van onze natuur symboliseert. 

De fragiliteit van de planten behoudt ze door alles van hen te laten zien. Details die de vaste vorm van de bloemen en planten dezelfde complexiteit en breekbaarheid geven.