Bij Galerie Inkt Delft is van 12 september tot en met 19 oktober 2019 een dubbele tentoonstelling te zien met nieuwe houtsneden van Siemen Dijkstra en bronzen beelden van Simon Woudwijk.

Siemen Dijkstra is een autoriteit op het gebied van kleurenhoutsneden.
Met grote zorg voor detail, weet hij een intiem panorama weer te geven. In tien tot achtien drukgangen, met evenveel kleurlagen van licht naar donker, bereikt hij de wonderbaarlijke dieptewerking in zijn landschappen. De sobere prenten lijken een geheim te verhullen: het oog zoekt, tussen de bladeren, de varens en het riet, langs het rimpelend water en de drassige akkers. Er schuilt een mysterie achter deze natuurlijke perfectie. Dat is juist waar Siemen naar streeft: de verborgen schoonheid van het alledaagse landschap uit te drukken. Door zijn historische besef, ervaart Siemen elk landschap als bezield.

De veelzijdige kunstenaar Simon Woudwijk maakt o.a. bronzen beelden die gemodelleerd zijn met diverse materialen als boomtakken, textiel en touw. Zijn originele menselijke figuren -die hij ‘wachters’ noemt- verbeelden een synthese van natuur en cultuur, terwijl zijn oerbeeld van het wiel symbool staat voor de tijd in zijn eeuwige dimensie.