Willy van der Duyn en Reinoud Kuipers

Reinoud Kuipers en Willy van der Duyn

Van 28 augustus t/m 25 september

Oorspronkelijk gepland in maart 2020, maar toen uitgesteld vanwege de lock down. Gelukkig nu te zien bij galerie INKT DELFT de verrassende duo tentoonstelling

van Reinoud Kuipers en Willy van der Duijn.

Beiden begonnen als graficus met houtsnedes op de traditionele Japanse manier.  Tegenwoordig is met name Reinoud aan het schilderen met acryl, penseel en paletmes, terwijl Willy zich nog vooral toelegt op het maken van prachtige houtsnedes. 

Reinoud is aangetrokken door de natuur en toegespitst op het weergeven van het licht erin.

Zijn figuratieve voorstellingen van bossen, water, boten en stadsgezichten geven een harmonieus beeld van een stuk werkelijkheid. Dit alles gemaakt in een rijke schakering van kleuren. 

Zijn liefde voor hout benadrukt hij door te schilderen op houten panelen waarvan de structuur meewerkt aan de uitdrukking van de verf.

Willy van der Duijn werkt intuïtief met beelden van herinneringen en ervaringen. Door vrije associaties slaat ze een brug tussen haar persoonlijke binnenwereld en de visuele buitenwereld. Daarom bevinden haar composities met speelse, geheimzinnige vormen zich op de grens tussen het abstract en het figuratief.

Voor haar houtsnedes verkiest zij de reductietechniek. Haar schilderijen ontstaan in combinatie met collage, acryl- en olieverf op het doek.